neljapäev, 18. august 2011

Tubli

Ma ei jöua ennast ära kiita :)! Olin sellelgi nädalal jälle ülitubli  ja mängisin täiskasvanut. Vahel on seegi täitsa tore :). Igatahes marineerisin teisipäeval kurke, siis selliseid, mida vöileiva peale pannakse, nö. vöileiva kurke. Ja mul on nende valmistamiseks üks jube hea ja lihtne retsept. Kirjutan selle siia blogisse ka, proovige järgi! ;)

5 l kurke
1 l vett
4 dl äädikat (NB!!! Kasutada siin Soomes müüdavat äädikat ja siinne äädikas on 10%, loodan, et Eesti seda  ka ikka leidub)
6 dl suhkrut
1 dl meresoola
3 suurt sibulat
tilli
sinepiseemneid (Santa Maria)

Marinaad valmistada/keeta 5-st esimesest retsepti koostisosast. Ja 3 viimast retsepti koostiosa löigata (ei sinepiseemneid :)) ning panna purgi pöhja. Kui marinaad valmis, siis jahutada see. Kurgid viilutada ja viilud purki. Seejärel valada marinaad purki, nii et 3/4 purgist oleks täidetud. Oodata umbes 1,5 tundi, kuni kurkidest tulnud vesi on täitnud ülejäänud purgi. Vajadusel vöib viilutada veel kurke, et purk tuleks korralikult täis. Löpuks kaaned purgile peale.

Siin see oli. Olge head! ;)

minu valmis kurgipurgid <3


selline segadus valitses mu köögis neid valmistades :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar