Hei hei hei! Paar söna nädalavahetusest siis. Reedel tähistasime me Berru ja Andy abiellumist. Nii kahju, et ei saanud seda tähtsat päeva nendega koos veeta, aga küll me jöuame seda veel tagantjärgi tähistada. Igatahes küpsetasime empsuga selle puhul ka siinpool ühe maitsva koogi ja jöime shampust. Ja kuna see kook oli üks korralik kaloripomm, siis soolaseks variandiks tegime seekord ainult kerge salati.
Beriti ja Andy terviseks! |
Allpool nii koogi, kui ka salati retseptid ka, kui kedagi huvitab.
Koogi retsepti vötsin taas kord Jessica blogist. Seal see rootsi keeles, seega kirjutan selle siia eestikeelsena:
- Pöhi: 120 g vöid , 120g tumedat sokolaadi (sry, taas olen unustanud, kuidas seda katust s-ile teha ja ei viitsi järgi vaadata hetkel), 3dl suhkrut (ise panin vähem - 2 dl), 1 tl vaniljesuhkrut, 2 muna, 3dl jahu, 2 sl kakaod, väheke soola, 100 g hakitud sokolaadi
- Kate 1: 150g tugevalt hakitud vahukomme
- Kate 2: purk kondenspiima (keeta enne 2,5 tundi vees (veega täidetud potis ja koos purgiga), mitte kauem keeta, kuna muidu läheb see liiga kövaks ja on raske koogile laiali laotada)
- Kate 3: 125 g piimasokolaad, 125 g tumedat sokolaadi, 1,5 dl vahukoort
Tee nii: sulata vöi ja tume sokolaad (keeva veega täidetud poti kohal). Sega hulka suhkur, vaniljesuhkur ja munad. Sega juurde jahu, sool ja kakao. Löpuks lisa hakitud sokolaad ja sega tainas korralikult ühtlaseks. Vala tainas vöidatud vormi (20x30 cm). Küpseta kooki ahju keskosas nii 20 minutit 175 kraadis. Vöta kook ahjust ja kata väikesteks tükkideks löigatud vahukommidega. Seejärel pane kook tagasi ahju ja lase olla seal veel nii kaua, et vahukommi kate oleks sulanud (ei nii, et vahukommi kate hakkaks värvi vötma). Lase väheke jahtuda ja seejärel pane järgmiseks kihiks peale keedetud kondenspiim. Löpuks soojenda pliidil vahukoor, piimasokolaad ja tume sokolaad ühtlaseks seguks. Pane see viimaseks kihiks koogile. Löika kook tükkideks siis, kui see on jahtunud.
vahukommi kiht + kondenspiimakiht (keedetuna muutub see karamelli taoliseks) |
pealmine kate sokolaadidest ja vahukoorest |
Nagu pildilt ka näha, siis vahukommid olid sekundi liiga kaua ahjus, ehk siis hakkasid juba väheke pruunikaks minema. Köige kindlam on kogu aeg ahju juures seista ja jälgida, sest vahukommide sulamine vötab aega nii umbes minuti. Kondenspiim oli ka liiga paksuks läinud, kuigi keetsin seda täpselt 2,5 tundi, et minu arvates piisaks ka 2 tunnisest keetmisest. Kook iseenesest oli väga maitsev, aga pakun, et see oleks hea olnud ka siis, kui möne nendest kihtidest oleks panemata jätnud (näiteks vahukommi katte).
Soolaseks tegime siis suistulöhe salati. Retsepti vötsime Hellapoliisi blogist. Kogusest jätkub neljale inimesele:
4 muna
1 pott tilli
1 pott hernevarsi
1 pott leht- vöi jääsalatit
pool kurki
1-2 punast sibulat
250 kirsstomateid
2 dl viinamarju
0,5 kg (soe)suitsu löhet
1 dl valgeid körvitsaseemneid vöi mingeid muid seemneid
Lisaks: Kavli tillimajoneesi
Juhend: keeda munad küpseks ja löika sektoriteks. Löika/murra till, salat, hernevarred ja kurk suurteks tükkideks. Löika punane sibul öhukesteks röngasteks. Aseta need salatialusele. Lisa kirsstomatid ja viinamarjad, kas tervena vöi pooleks löigatuna. Lisa paladeks löigatud suitsulöhe. Riputa hulka seemned ja kaunista munasektoritega.
Ja nii uskumtu kui ka see ei ole, siis löpetasin ma taas oma nädalavahetuse (mölemad) öhtud tantsuplatsil :D. Surprise, surprise!!! No aga mida muud ühel vabal ja vallatul tüdrukul ikka siis teha :). Kusjuures mölema päeva väljaminekud tulid ette plaanimatult. Nii kell 23 tulime ideele, et läheks vaataks ikka olukorra üle :). Ja mis peamine, enda valmis panek kestis nii 30 minutit!!! Mönikord vöib ka nii! :)
koju tulek...appi, ööd on pimedaks muutunud juba :(...talv on tulekul...bläää |
NB! Sry mu retsepti tölgete pärast, öigete eesti keelsete sönade leidmine hakkab järjest raskemaks ja raskemaks muutuma :/.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar