kolmapäev, 20. märts 2013

Laimi-JuustuKook

Kuna mul hetkel midagi muud eriti kirjutada pole, siis panen teile siia ühe koogi retsepti kirja :). Tegemist on laimi-juustukoogiga. Tegime seda empsu sünnipäevaks,mina koogi ja emps kaunistused, ja igati mônusa maitsega kook kukkus välja. Magus küpsisepôhi ja täide selline hea mahe/hapukas. Väga hea magusa ja hapu kooslus. Ise oleksin väheke rohkem küpsiseid pôhja pannud, et magusamat poolt lisada, aga see on igaühe maitse asi.

Allpool  siis retsept, soomekeelse variandi saate siit (seal blogis muideks sitaks palju igasugu häid retsepte ja veel eriti täpsete juhiste ja piltidega), proovin selle nüüd teile eesti keelde tôlkida nii hästi kui oskan :). Ja piinlik tunnistada, aga kasutan mône sôna puhul google translate`i :D. Mitte, et ma nüüd eesti keele puhta ära oleksin unustanud, mône sôna puhul nii otse tôlkides tuleb lihtsalt täielik plokk ette. ôige sôna ei tulegi meele ja kôik :).



Pôhi: (24 cm läbimôôduga lahtikäiv vorm)

180g Digestive küpsiseid
75g vôid vôi margariini

Purusta küpsised ja lisa nendele sulatatud vôi. Suru küpsise-vôi segu vormi ühtlaselt vormi pôhja (vôid kasutada selleks näiteks supilusikat). Pane vorm seejärel täite tegemise ajaks külmkappi.


Täide:

5 zelatiinilehte
3 dl vahukoort
2 munavalget
300g maitsestamata toorjuustu (philadelfia)
3/4 dl laimimahla (umbes kolme laimi mahl)
1,5 dl suhkrut
3 tl vaniljesuhkrut
2 sl vett


Pind:

3 zelatiinilehte
2,5 dl suhkruga segatud lahjendatud laimimahla ( millest laimimahla umbes 0,5 dl ja sama vôrra suhkrut)
toiduvärvi (soovi korral)


Pane täitesse tulevad zelatiinilehed külma vette ligunema. Vahusta koor. Vahusta munavalged kôvaks vahuks ja sega vahukoorega.

Sega toorjuust, suhkur, vaniljesuhkur ja laimimahl. Keeda vesi kuumaks ja sulata  sinna sisse zelatiinilehed. Sega see toorjuustu segusse. Ja viimaseks sega vahukoore-munavalge segu ja toorjuustu segu üheks.

Kalla segu küpsisepôhja peale. Tasanda pind. Pane külmkappi vähemalt 3 tunniks tahkuma.

Pane pinnale tulevad zelatiinilehed külma vette. Sega laimimahl, suhkur ja vesi sobivasti magusaks seguks. Soovi korral lisa toiduvärv. Kuumuta umbes 0,5 dl mahlast ja sulata sinna sisse zelatiinilehed. Seejärel sega ülejäänud mahlaga. Jahuta - mahlasegu ei saa olla soe tordile valades. Kalla lôpuks mahlasegu torditäidisele ja pane külmkappi tahenema.


Kaunista omal soovil. Meie proovisime sokolaadist kaunistusi teha. Ja meie kogemustest vôin öelda, et valge sokolaad ei kôige sobivam - sulas sekundiga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar