neljapäev, 5. juuli 2012

MustaPekka

Öhtust! Kuna mul teile midagi huvitavat lugemist pakkuda pole, siis allpool teile üks ütlemata hea retsept! :) Tegemist on liha ja kastmega. Sain selle retsepti Saralt (nagu ka palju muid häid retsepte) ja nüüd vöiksin seda muudkui uuesti jaa uuesti teha, nii lihtne (kastmete tegemine pole muidu üldse minu jutt) ja oi kui maitsev.

Mustapekka kaste:

5 dl koort (35%)
1 tk puljongikuubik (lihamaitseline)
1 tk (100g) valio mustapekka juustu (vöib ka mingi muu mustapipra toorjuust olla, meil näiteks teeb ka pirkka seda)

Kastme valmistan potis. Koor potile soojenema, hulka purustan juustu ja puljongikuubiku, soola ja muid maitseaineid vöib oma maitse järgi panna (ise ei lisanud midagi, sest juust annab juba ise suhteliselt palju maitset). Kastet hoian pliidil kuni keema hakkamiseni. Siis pruunistan pannil soola ja pipraga maitsestatud seafilee ära (nii 400g). Seejärel lihad ahjuvormi ja hulka kallan nii poole mustapekka kastmest. Siis vorm ahju, minul on nii 175 kraadil ahi olnud ja nii väheke alla tunni lasen ahjus küpseda, vahepeal lisan ka löpud kastmest. Löpptulemuseks on ülihea rammus kaste koos möusalt mureda sealihaga. Head isu! :)




enne ahjupanekut

ahjust tulles






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar